Followers

Thursday, April 21, 2011

Study week bukan untuk balik lah!!

aiii korangggg!! lama tak update blog tercinta. heee.. aku baru abis klas seminar tadi. n aku tringat ayat lecturer seminar aku,Dr. Sobri Minai...'eh study week bukan untuk balik lah! study week untuk baca buku!.' haha...comel jer ayat dy nih bg aku!!.n tadi klas francais aku dgn lecturer Dr.Hoe Chee Hee adalah klas terakhir..aku rs sedih skit coz aku hepi spanjang blaja dlm klas francais coz lecturernya sgt kelakar.huhu..(lap air mata sat).. :(

ok sambung! then abis sume klas tadi, aku trus nek bas balik bilik. tp sblum balik bilik, aku decide untuk singgah lab dulu coz rindu nk jejak kaki kat lab. slalu menaip kt atas katil golek2 dpn laptop, nk gak rasa duk kt lab pulak. dlm aircond, dpn pc lab nih. sumpah aku rindu semua yg ada di sekeliling aku skrg sbab aku tau aku akan tinggalkan sume ni. jauh..tp sume ni akan sentiasa terpahat dlm hati nih! aku pahat ketat2..erat2..sendat2..mampat2..dalam hati nih! aku sayang nak tinggalkan UUM ni sebenarnya sebab aku enjoy giler study kt sini tp still...life must goes on. mcm2 lg cabaran aku akan tempuh pasni..praktikal, keje, kawen...kawen???hahaha...dgn sape agaknye aku kawen nanti..indah nya kalau dapat tau skrg. arghhh! lari topik lah bongek! (^.^)..

ok, aceli aku nk tulis pasal exam aku yg dah nak dekat nih. about two weeks from now. n aku skrg sgt rindu kat bapak n mak aku. sumpah aku rindu diorg. lama tak dgr sore bapak aku. ada la dlm 3 minggu tak dgr. aku nak kol, tp aku takut bapak aku pikir aku nk mintak duit. coz bapak aku tak suka aku kol tanpa sebab. jadi besenya aku kol dy, bile aku rs aku perlukan duit PT aku. aku syukur bapak aku yg pegang duit PT tu, kalau aku yg pegang..komfem awal2 bulan aku dah langsai kan sume licin tanpa tinggalkan sesen skali pon. hakikatnya ya! aku tak pandai uruskan duit aku lagi..that's why aku on je bile bapak aku offer nk uruskan financial aku. haha. 

paper final aku start 8 mei nanti n last paper 23 mei. but aku rncang nk balik 25 mei. skali dgn Shaza (membe bek aku yg sengal dan comel mcm shiro aku. haha.) balik pada tarikh yg sma tp nek kete len2 lah. hoho. aku harap sgt aku dpt score untuk last sem nih. aku kena yakin n wat yg terbek. aku kena pakai gear 4 kali nih. eh ke ade gear 5? ahhh! tak tau lah aku gear2 nih sbab tak pnh bawak kete kan. tp yg penting aku kena tambahkan lagi effort aku untuk score giler2 sem last nih. aku kena wat bapak n mak aku senyum lagi n lagi dgn kejayaan aku. sebab senyuman diorg adalah kebahagiaan aku. memang lah setengah org kata kejayaan akademik semata je nak buat ape kalau hal2 lain tak berjaya... eh come on lah...setiap org ade kelemahan n kebagusan memasing. n bg aku..even aku still lemah dlm byk perkara, at least aku cuba wat yg terbaik dlm bidang yg aku rs aku leh bg yg terbaik. lagi2 ape yg aku buat nih adalah untuk balas jasa mak n bapak aku yg slama ni besarkan aku dgn susah payah sampai aku betul2 jadi BESARRRR! hahahahahahah (gelak besar!!) coz nk bg duit kat diorg..ntah bile agaknya aku dpt bagi. jadi wat ms ni cuma kejayaan aku dlm study je yg aku leh bg...aku betul2 harap aku tak kecewakan diorg..ckup lah skali aku kecewakan diorg ms aku dpt 7D untuk paper bio,fizik.kimia n add math aku ms SPM dulu. siyes bapak aku betul2 kecewa dgn aku time tuh sbab dy byk giler berkorban untuk pastikan aku berjaya. dpt masuk U. cita-cita bapak aku nk 8-8 org anak dy dpt masuk U. n dy betul2 letak harapan tinggi kat aku coz aku adalah anak gurl yg paling rapat dgn dy. siyes aku ngaku, aku memang anak manja bapak aku coz aku lmbat dpt adik gurl. n adik gurl aku pon tak manja dgn bapak aku. so, hakikatnya smpai skrg aku memang suke nk manje dgn bapak aku. so, korang bayangkan lah hubungan aku n bapak aku camne ek..hehe.. jadi, sejak aku sedar yg aku dah kecewakan bapak aku giler2, sejak tu aku dah set dlm pale otak nih, aku takkan wat dy kecewa dgn study aku. cukup lah skali tuh..cukup lah. n bukan cuma study, aku tak nak kecewakan dy dlm sume hal. aku akan bg yg terbaik yg aku mampu buat untuk bapak n mak aku yg aku cinta n syg giler2!!

ok, kite berbalik pada study week n final exam aku. aku amik 6 paper final. study week aku start 29 april smpai lah 7 mei..then final exam aku start 8 mei Financial, 9 mei Francais, 14 mei Strategik, 20 mei Information System, 22 mei Psycho n 23 mei Seminar......slalu setiap sem, target aku nak dpt A adalah untuk certain paper je. tp kali ni, aku target sume paper aku leh score A..kalau tak A pon, A-..itu target aku. sama ada aku capai atau tak target aku..kita tunggu lepas aku dapat result lah kan???haha...exam belum start dah pk result. gelabah lah kaw!!!! (^_~)

*WiSh Me LuCk GuYs n i WiSh U GuYs LuCk ToO for ur final exam!!!*
- Do the best n beat the restttt! o yeahhh! (^_^) -

3 comments:

  1. bittaufiq wannajah ika....^__^..doakan utk nor jgk ya....^_^..syukran follow blog nor...teruskan btinta...^^...

    ReplyDelete
  2. blogwalking!;)

    meh singgah blog fae:

    http://fzhjmldn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. jom singgah.. http://izahar89.blogspot.com
    jgn lupa follow ye ^_^

    ReplyDelete